Samen met u zorgen wij voor veilige mondzorg in onze praktijk

Een goede mondgezondheid is van het grootste belang, juist nu! Daarom hebben wij een aantal extra maatregelen genomen die ervoor zorgen dat u op een veilige manier gewoon naar onze tandartspraktijk kunt blijven komen voor controles en behandelingen.

Wanneer u verkoudheidsklachten en/of koorts heeft verzoeken wij u vriendelijk om uw afspraak uit te stellen tot de klachten over zijn. U kunt bij twijfel altijd overleggen met de assistente.

Om uw bezoek aan de praktijk goed te laten verlopen vragen wij u om:
• Alleen naar de praktijk te komen (of wanneer nodig met maximaal één begeleider).
• Niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afgesproken tijd naar binnen te komen.
• Uw handen bij binnenkomst te desinfecteren met handalcohol, er hangt een pompje bij de ingang van de praktijk.
• 1,5 meter afstand te houden in de wachtkamer.
Wij verwelkomen u met een glimlach en zorgen voor:
• Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer.
• Aanvullende reiniging en desinfectie in de behandelkamers, dit naast alle wettelijke infectiepreventiemaatregelen die wij normaal al nemen in de tandartspraktijk.
• Extra beschermingsmiddelen in de praktijk.

Tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten brengen sinds 1 augustus 2020 tijdelijk een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening als tegemoetkoming voor de extra kosten door de corona-uitbraak.

Waarom betaal ik een toeslag?
Mondzorgverleners maken extra kosten voor beschermingsmiddelen, aanvullende hygiëne- en desinfectiemaatregelen. Allemaal om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij vertrouwen op uw begrip

Nederlandse tandartsen lopen voorop met veilig behandelen

Advies WHO niet van toepassing op Nederland
In de media verscheen het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit als eerste land wel deed.

Mondzorg in Nederland is ingericht op veilig behandelen

In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. De oproep van de WHO om een dergelijke leidraad te ontwikkelen en totdien de niet-essentiële mondzorg af te schalen, toont aan dat de mondzorgsector in Nederland snel en effectief heeft gehandeld zodat patiënten niet onnodig lang van mondzorg verstoken zijn gebleven.

Tandartsbezoek leidt niet tot extra besmettingen

Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij. In feite doet de WHO een oproep aan de rest van de wereld om de Nederlandse aanpak over te nemen.

Praktijkinformatie m.b.t. het coronavirus

U kunt weer een afspraak maken voor een behandeling in onze praktijk. Ook het aanmeten, aanpassen en repareren van gebitsprotheses kan normaal plaatsvinden. 

Wij vragen u bij binnenkomst uw handen te reinigen met handalcohol. Daarvoor is een pompje aanwezig bij de ingang van de praktijk. Wij vragen u om daarna uw gezicht en zaken als uw mobiele telefoon niet meer aan te raken. In de wachtkamer en bij het maken van afspraken houden we 1,5 meter afstand aan.

Verder hebben wij nog enkele extra spelregels:
• Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen
• Volg de aanwijzingen van ons personeel op
• Wanneer de zitplaatsen in de wachtkamer bezet zijn vragen wij u buiten te wachten
• Kom liefst alleen naar uw afspraak. Wanneer noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen
• Als u verkoudheidsklachten, keelpijn of koorts heeft vragen wij u om niet naar de praktijk te komen
• Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar geven elkaar even geen hand.

Prothese reparaties die voor 10.00 uur worden gebracht zijn doorgaans dezelfde dag klaar. Wij verzoeken u om de te repareren prothese goed schoongemaakt en goed verpakt in een plastic zakje aan te bieden.

Zeg, hoe goed ben jij eigenlijk verzekerd als het om je gebit gaat?

Het is een vraag die ieder jaar weer terugkomt. En je bent niet de enige die soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je tijdens de overstapweken een handje te helpen legt KNMT, de beroepsvereniging voor tandartsen, orthodontisten en MKA-chirurgen, met een animatiefilmpje uit hoe het ook al weer zit met de zorgverzekering en de aanvullende tandartsverzekering.

 
kleurstrook